28 mei 2014

Caesar Salad a la Eerst Koken


De originele versie? The one and only? Ach nee, vast niet. Ik maak niet eens de mayonaise zelf. Maar het is wel de versie waarvan Meneer vraagt of we dit alsjeblieft wat vaker kunnen eten. Daar was ik het al een tijdje mee eens, maar ik raak mijn recept steeds kwijt. Dus als het niet voor jullie is, dan is het wel voor mijn eigen archief: mijn definitieve recept voor Caesar Salad!

Caesar Salad a la Eerst Koken
recept voor 4 personen
bron: Eerst Koken

1 grote krop romainesla, gewassen en in reepjes gesneden
4 hardgekookte eieren, in kwarten gesneden
een paar handenvol blokjes goed brood
olijfolie
zout
flinters parmezaan voor op de salade

dressing:
100 gr mayonaise
1 el Worchestershire saus
2 ansjovisfilets uit blik
1 teen knoflook, uit de pers
2 el zeer fijn geraspte parmezaan
1 volle tl scherpe mosterd


Als je er tijd voor hebt, pers de knoflook dan uit in wat olijfolie, die je later gebruikt om de croutons in te bakken. Als je dat even laat marineren, krijg je een subtiele knoflooksmaak aan de olie. Je kunt het brood voor het in blokjes snijden ook inwrijven met wat rauwe knoflook. En tenslotte kan je ook gewoon niets met het brood doen. Ook lekker.

Bak de broodblokjes in een koekenpan krokant in een scheut olie. Bestrooi met wat (grof) zout. Zet apart.

Voor de dressing: snijd de ansjovis klein en wrijf het daarna met de bolle kant van een lepel fijn. Klop een dressing van alle ingrediënten.

Zet de salade in elkaar met de sla, eieren, croutons, parmezaan en de dressing.

Gegrilde of gerookte kip erbij is absoluut nieuwerwets, maar kan lekker zijn.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Vond je dit bericht leuk? Deel het dan aub op Facebook of Twitter via de knoppen hieronder!



1 opmerking:

Marco zei

Eigenlijk mis je gewoon maar één stap om de dressing zelf te maken,
Wat milde olijfolie (of je favoriete) en een vers ei.
Alles in een maat beker en met staafmixer fijn draaien, met langzaam de olie erbij.

Geen noodzaak meer voor de mayonaise dan