9 mei 2014

Simpele Indiase pannenkoekjes met wortel, lente-ui en raita


Deze pannenkoekjes worden mals gemaakt met cottage cheese oftewel hüttenkase. Het is een kwestie van in elkaar roeren en bakken. Dan alleen nog een frisse en simpele raita erbij, die ook niet meer is dan yoghurt en komkommer; simpel, maar doeltreffend.

Simpele Indiase pannenkoekjes met wortel, lente-ui en raita
ongeveer 12 koekjes


250 ml melk
3 eieren (L)
150 gr zelfrijzend bakmeel
zout
200 gr cottage cheese / hüttenkase
400 gr grof geraspte wortel
½ bundeltje lente-uitjes (3 stuks), in fijne ringetjes
2 opgehoopte tl garam masala (of maak zelf een simpele mix van kaneel, korianderzaadpoeder, komijnpoeder, zwarte peper)
eventueel 1 el nigellazaad, maar dat is vooral voor het oog
(zonnebloem)olie om in te bakken

Meng alles samen en bewaar het beslag niet, want dan wordt het dunner. Bak het dus direct, op niet te hoog vuur, zodat de wortel tijd krijgt om te garen. 5 minuten per kant zou goed moeten zijn. Bak met meerdere pannen tegelijkertijd of warm ze later op, of houd ze warm in een lauwe oven.

Erbij komt een simpele raita van 1 deel yoghurt, 1 deel grof geraspte en uitgeknepen komkommer, eventueel wat knoflook uit de pers, zout en peper



Oordeel van het smaakpanel: gaat wel. Zoals gewoonlijk gaan de koekjes er de volgende dag koud makkelijker in, onder het mom van ‘snack’.

Vond je dit bericht leuk? Deel het dan aub op Facebook of Twitter via de knoppen hieronder!




1 opmerking:

Simones Kitchen zei

Lekker! Ben gek op de smaken van de Indiase keuken en dit klinkt simpel doch doeltreffend zeg maar!