Het
is hier net de set van Faulty Towers welke dan niet in een hotel, maar al
geruime tijd in een ziekenhuis is gesitueerd. Afgewisseld met scènes uit een huishouden
waar iedereen met een rommelig virus rondloopt en uit lamlendigheid maar wat voor
zichzelf doet. Dat er ’s avonds nog eten op tafel komt is soms een wonder. Ik
heb vanavond, onder andere, vissticks op. Van Iglo. Niet eens zelf gemaakt. Ik
heb nog ergens een Noors recept liggen voor zalm vissticks met zo’n tartaarsaus en dat is dus geen vis ‘voor mensen die
eigenlijk geen vis lusten’. Maar ja, die hadden we niet. We hadden
Iglo. Wel met piccalilly, wat best een aardige combinatie opleverde. Maar verder
is het hier een schamel gebeuren. Dat er nog geblogd wordt is meer een soort
misplaatst plichtsbesef. Of iets dat ik nog leuk vind om te doen. Deze week is
geen goede week, jongens.
Vandaar
dat jullie vandaag een recept krijgen voor een pizza die beter verdient, maar
waar ik helemaal niets over wist te zeggen. Al weken (maanden?) zat deze pizza
in mijn mapje Concepten te wachten op wat ging komen. En er kwam niets. Het was
een gevalletje BZN (blog zonder naam). Stom, want ook al heb ik niets tegen normale
pizza’s, ik heb nog liever zo’n pizza als dit: simpel en subtiel. De mozzarella
zorgt voor wat smeuigheid, de spinazie of paprika voor een accent en de
pecorino dekt het geheel als een zout dekentje af NA het bakken. Dat is
belangrijk: de kaas smelt alleen, maar bakt niet. Het resultaat is een zachtere
smaak als dat je het zou bakken.
Nou, daar
komt ie, zijn moment of glory:
recept voor 3 a 4 personen
Kneed
een soepel brooddeeg van:
700
gr broodmeel (geen bloem) OF 500 gr broodmeel + 200 gr fijne tarwegriesmeel
3
flinke tl zout
flinke
scheut olijfolie
1
zakje gedroogde gist (7 gram)
lauw
water, zoveel als nodig is om een soepel deeg te kneden
Kneed
het deeg en laat het 1,5 a 2 uur rijzen op een warme plek. Verdeel het daarna in
stukken en rol deze uit tot pizza’s.
Smeer
een beetje olijfolie uit over de uitgerolde pizzabodem. Beleg dat met plakken
mozzarella. Je hoeft de bodem niet helemaal vol te leggen, want de kaas zal wat
uitlopen. 1 bolletje voor 1 normaal formaat pizza is voldoende. Strooi daar wat
geroosterde pijnboompitten (even kort roosteren in een hete, droge koekenpan)
en wat geslonken spinazie (bak hem even heel snel in een beetje olie, of giet er kokend water op en laat dat een minuut staan) of zacht gebakken rode paprikastukjes. Bak de pizza
dan gaar en bruin in een hete oven (250 graden). Strooi er na het bakken een handje
pecorino over. Dat mag grof geraspt (als flintertjes) zijn.
En o ja, een
goede pizza is spaarzaam belegd en het beleg wordt niet gestapeld!
bedoel je niet Faulty Towers?
BeantwoordenVerwijderenJa!! :D
VerwijderenEen ziek kind en zorgen; dat moet een vreselijk gevoel zijn.
BeantwoordenVerwijderenSterkte en de beste wensen voor de zieke.
Anna
Beterschap en sterkte!
BeantwoordenVerwijderenVeel sterkte daar in de ziekenboeg! Maar: waarom broodmeel en geen bloem?
BeantwoordenVerwijderenLia