Lang, lang geleden kocht ik wel eens een blik bonen in tomatensaus.
Wat zal ik zeggen… Ik wist nog niet beter. Ook culinair gezien is er gelukkig
sprake van voortschrijdend inzicht. Meneer
schrok nog wel even toen ik meldde wat er op tafel zou staan, maar was al snel
gerustgesteld. En de kinderen? Die likten bijna de pan uit! Ik maak dit
beslist snel nog eens.
Jamie’s witte
bonen in tomatensaus
gebaseerd op een recept uit het Jamie Oliver magazine
recept voor 3 personen als bijgerecht, of 2 grote en 2 a
3 kleine mensen
2 el olijfolie
1 (rode) ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 mini-blikje geconcentreerde tomatenpuree (70 gr)
½ tl gerookt paprikapoeder
1 (vers) laurierblad
2 el (rode) wijnazijn
1 blik tomaatblokjes (400 gr)
1 el bruine basterdsuiker
zout en peper
1 grote pot witte bonen (uitlekgewicht ongeveer 500 gram)
geraspte parmezaan voor het serveren
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en
knoflook zachtjes tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe
en bak het 1 minuut mee. Voeg dan azijn, laurierblad, tomaatblokjes, suiker,
zout en peper toe. Breng aan de kook, doe de uitgelekte bonen erbij en laat nog
dit even doorpruttelen. Voeg wat water toe als het te droog wordt. Rasp er voor
het serveren wat parmezaan over.
Ja best lekker ook uit pot.
BeantwoordenVerwijderenwist j
;de dat engelse studenten dit vaak eten met geroosterd brood als ontbijt en dat dat als een uitgebalanceerd gerecht wordt bestempeld qua voedingsstoffen? Zag het eens in een engelse documentaire.
Wil ik best een keer proberen. Aten jullie dit als hoofdgerecht, of met iets erbij?
BeantwoordenVerwijderenDit was een bijgerecht voor ons. Lekker met gebakken aardappels!
VerwijderenDit was een bijgerecht voor ons. Lekker met gebakken aardappels!
Verwijderen