We zijn net terug van vakantie, dus hierbij eerst even een
klein receptje van pecannoten met kerrie die ik mee had genomen op reis. En ze
waren echt fantastisch! Deze
noten hebben geen toegevoegde suiker en zijn dus vooral zoutig. Erg lekker bij
de borrel.
Pecannoten met
kerrie
200 gr pecannoten
1 el roomboter (15 gr)
een krappe theelepel kerriepoeder
1/2 tl zout
Verwarm de oven voor op 160 graden (of 150 graden
hetelucht).
Smelt de boter met de kerrie en zout in een steelpan. Laat
het zout oplossen, haal dan van het vuur en schep de noten erdoor. Spreid de
noten uit op een bakplaat met bakpapier en bak ze gedurende 15 minuten. Ze
worden bij het afkoelen weer knapperig.
Misschien ook interessant zijn deze oude blogs:
Cashewnoten met sojasaus
Gezoete noten met specerijen (met kerrie, komijn en kruidnagel)
Pittige noten met rozemarijn (met chili en rozemarijn)
Ubuntu’s amandelen met lavendel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.