15 oktober 2011

Pittige noten met rozemarijn


We kregen vrienden op de borrel, die glutenvrij moeten eten en daar ben ik helemaal niet in thuis. Om al het etiketten-lezen te vermijden, besloot ik om als snack een variant te maken op de gekruide noten die hier vorig jaar al stonden.

Pittige noten met rozemarijn
Recept voor 500 gr noten

500 gr gemengde noten (amandelen, hazelnoten, pecannoten, walnoten..)
60 gr suiker
1 tl zout
1 volle tl paprikapoeder
1 volle tl chilipoeder
2 takjes verse rozemarijn, de naaldjes fijngehakt - ongeveer 1 eetlepel


Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de noten over een bakblik en bak ze 10 minuten in de oven.
Meng de overige ingrediënten samen in een kom.
Doe het suikermengsel in de pan (doe maar niet de nieuwste koekenpan, maar liever een oude. Het is niet de beste behandeling van je pan) en laat het zachtjes smelten. Een eetlepel water erbij kan helpen om het een beetje gelijkmatig te smelten. Voeg dan de noten toe en schep of schud het om op matig vuur totdat de suiker is gesmolten en de noten bedekt zijn met een suikerlaagje. Als de suiker draden trekt is het klaar.
Oordeel van het smaakpanel: Zus&Zo vinden stukjes lekker, ook al is het best pittig. Kleine Chef is erg verkouden en heeft voldoende aan zuurstof en een constante aanvoer van water.


Geen opmerkingen: