31 oktober 2011

Kweeperenwodka


Even een heel klein recept tussendoor. Het stelt niets voor, maar het is nu eenmaal kweeperentijd en daar moet ik wat mee doen.

Och, kweeperen… die geur! Ik kreeg een bak kweeperen van een vriendin met een tuin vol fruit en die peren stonden een week in de koelkast te wachten op een bestemming. Maar elke keer als ik de koelkast opendeed, rolde er een kweeperengeur uit, zo lekker, dat het wat mij betreft in het hoekje ‘verse koffie’ of ‘gemaaid gras’ mag. Ik vond het zo lekker dat ik af en toe alleen maar even ging ruiken.
Kijk, en als je dat nu in een drankje weet te vangen… Deze wodka komt een eind en drinkt absoluut lekker weg.

Kweepeerwodka

1 liter wodka
140 gr suiker
2 kweeperen, gewassen, maar mét schil en klokhuis, in kleine stukken gesneden
1 vanillepeul (in de lengte doorgesneden) of 1 kaneelstokje

Doe alsof samen in een afsluitbare bak en zet dit 2 weken weg. Ik zet het graag in de koelkast, maar ik zou eigenlijk niet weten waarom het niet net zo goed op het aanrecht kan staan. Of in een hoekje van de voorraadkast. Of ergens anders waar het niet in de weg staat.
Filter de wodka na twee weken door het door een doek of fijne zeef te gieten. Giet het daarna in een fles.


1 opmerking:

Kniepertie zei

Zet een schaaltje kweeperen in de woonkamer als vervanger van chemische luchtverfrisserzooi. Naarmate ze meer rimpelen wordt de geur sterker, heerlijk. ('k heb zelfs op het toilet een bakje kweeperen staan)
Groet