27 mei 2018

Cashewnoten met sojasaus


Ik maakte deze cashewnoten ooit als onderdeel van een hoofdmaaltijd, maar om heel eerlijk te zijn waren de noten de ster van het hele gerecht. Cashewnoten staan erom bekend dat ze vocht opslurpen. De veganistische wereld maakt daar bijvoorbeeld ook dankbaar gebruik van; als je de noten in water legt, kan je ze na een aantal uur vermalen tot een romige saus. Maar goed, in dit geval week je ze in sojasaus. Wanneer je ze daarna roostert, veranderen ze in zoutige cashews met extra smaak. Die eet je natuurlijk als snack, maar in de foto hieronder zie je ze dus ook als krokante afleiding bij gebakken aardappelkoekjes met sesam.


Sojasaus-cashewnoten

Schep 200 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten om met 2 el (30 ml) Kikkoman sojasaus. Dek het af en laat dit minimaal 6 uur staan, waarbij je het af en toe omschept. Hierna zal de sojasaus moeten zijn opgenomen door de noten.

Verhit de oven voor op 150 graden (of 140 graden hetelucht) en spreid de noten uit op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en bak ze gedurende 25 tot 30 minuten. Schep het af en toe om. Na het bakken zijn ze nog iets zacht, maar ze worden vanzelf weer knapperig bij het afkoelen.


1 opmerking:

Caroline zei

Dit is fantastisch! :)