2 maart 2011

Thaise Maiskoekjes


Wat maakt deze maiskoekjes, die natuurlijk gewoon een variant op die andere koekjes zijn, nou opeens Thais? Zouden Thaise moeders hun maiskoekjes wel zo maken? Vast niet. Maar met de koriander en vissaus door het beslag is het opeens een beetje Thais. En het moet toch ook een naam hebben?

De garnalen kunnen er eventueel uit worden gelaten, als er kleine chefs zijn die dat niet op waarde weten te schatten. Maar als het even kan, zou ik ze erin laten!

Thaise Maiskoekjes

Klop een beslag van:
250 gr bloem
2 eieren
Zout
Zoveel water als nodig is om een beslag te kloppen

Voeg daaraan toe:
2 potten mais, uitgelekt
2 tenen knoflook, geperst
1 bosje koriander, gehakt, alleen de blaadjes
2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
½ tl chilivlokken
Zout, peper
1 el sojasaus
½ el vissaus
200 gr garnalen

Verder nodig:
Olie om in te bakken
Zoetzure chilisaus voor erbij


Verhit olie in een koekenpan en bak er 4 of 5 koekjes tegelijkertijd in. Eenmaal bruin zijn ze goed warm te houden in een lauwe oven totdat alle koekjes gereed zijn.

Oordeel van de kleine chef: ja, dit vindt hij lekker, zelfs de variant met garnalen. Wel stond hij erop dat hij ook de hete chilisaus kreeg. Vooruit dan maar… Het was een fotomoment. J Daarna stapte hij toch over naar Heinz Hot Ketchup.

2 opmerkingen:

Saskia zei

Jongens toch, er staan zo'n lekkere dingen op de foodblogs vandaag! Ook dit ziet ze weer heerlijk uit!

Marleen zei

super lekker recept maak de maiskoekjes nu voor je 4e keer! ik vind ze persoonlijk wat lekkerder als er ook nog een pepertje door zit voor wat extra smaak ;)