5 maart 2013

Kipburger met kerrie-mangomayonaise




Vreselijke foto, goede burger… Ik wilde mijn polarbrod opmaken voor de hamburgers, maar de schemering, haast en kunstlicht nekten de foto. Jammer, ze waren echt veel beter dan dat ze er hierboven uitzien!

Kipburger met kerrie-mangomayonaise
Recept voor 5 hamburgers

500 gr kipfilet (of eventueel kipgehakt)
100 gr ontbijtspek of pancetta, in stukjes
1 kleine ui, gesnipperd
1 el verse rozemarijn, fijngehakt

150 gr mayonaise
100 gr rijpe mango, in zeer kleine blokjes gesneden
1 tl kerriepoeder

5 (afbak)broodjes
sla

Maal de kip fijn in de keukenmachine. Voeg het spek, de ui en rozemarijn toe en maal dit nog even kort door totdat het goed gemengd is. Vorm hier 5 hamburgers van en zet het koel weg tot ze gebakken kunnen worden.

De mango en kerriepoeder bij de mayonaise scheppen en mengen.

Bak de broodjes eventueel af in de oven. Bak de kip 5 minuten per kant in wat olie in een koekenpan totdat ze goed gaar en mooi bruin zijn. Serveer de hamburgers op een broodje met wat sla en de saus.



1 opmerking:

Carmen Heijligers zei

Ik lees je blog nu pas sinds kort maar heb een groot deel van de recepten terug gelezen! Wat ziet alles er lekker uit joh!