22 maart 2016

Sla met mangodressing en zachte geitenkaas


De postbode kwam weer langs met culi-post! Het meeste moet nog in gebruik worden genomen, maar twee producten verdwenen diezelfde avond nog in de salade die ik bij de kaasfondue maakte. Ten eerste hadden we kerstomaatjes aan de tak van Looije (AH – 2,69 euro). De tomaatjes zijn serieus heerlijk en ronduit zoet. Dochter Zo kwam langs in de keuken om te snoepen, totdat ik haar weg moest sturen. Er moest tenslotte nog een foto van de salade worden gemaakt. Ze zijn qua prijs aan de hoge kant, maar och, de meeste tomaten zijn tegenwoordig duur. Tenminste, de lekkere tomaten wel…


Nee, dan het andere product: mango pulpazijn van Oil&Vinegar. Voor 100 ml betaal je maar liefst 9,25! Ik wil wel even verder rekenen voor u: voor een liter dressing waarin waarschijnlijk precies 1 hele mango zit, betaal je dus 92 euro en 50 cent. Hm… Wat zit er naast die mango nog meer in? Vast iets heel duurs? Nee, toch niet. Wat er het meeste in zit is suiker. Het derde bestanddeel is azijn. En dan nog wat aroma en kleurstof. Was het dan wel heel erg lekker? Ja hoor. Niets mis mee. Het was een zoete, geurige dressing die doet denken aan de lente. Toen ik de foto maakte, stond ik in een wolk van mangogeur. Niets mis mee. Maar eh… dit kan je dus ook wel zelf, he? Als je een blender of staafmixer hebt doe je het volgende: pureer een halve zeer rijpe mango, het sap van 1 limoen en een blanke azijn naar smaak (begin met een klein scheutje; waarschijnlijk ook al genoeg – even proeven). Dit kan al voldoende zijn. Wie wil, voegt nog een sliertje goede olijfolie toe, en eventueel een likje sambal of iets anders van rode chili. Suiker heb je bij een rijpe mango echt niet nodig, en zeker niet in zulke grote hoeveelheden. Desnoods voegt de zoetekauw een snufje toe. Mensen met veel geld kunnen ook bij de Oil&Vinegar terecht.
 
Correctie! Verkeerd voorgelicht - een liter mango azijn kost 'slechts' 37 euro. De consument koopt deze azijn per 250 ml. Oil&Vinegar stuurde kleine flesjes om te testen, maar vergat de prijs per originele fles te vermelden. :)

En dan de rest van die salade: ik gebruikte hier romainesla, die lekker stevig en knapperig is, maar ook niet zo raar stevig als ijsbergsla, en verder wat verkruimelde zachte geitenkaas. Dat was het… Lekker hoor!Geen opmerkingen: