Thaise curry! Dat was lang geleden! Sinds de geboortes
van de nakomelingen had dat niet meer op tafel gestaan. Tenslotte was dat veel
te heet, dat trokken de arme kindjes echt niet. Maar achterin de kast stond nog
een pakje Thaise gele curry van Fairtrade en het beweerde mild te zijn. Nu moet
je een Thais product nooit geloven als het zegt dat het mild is, maar deze
verpakking zag er zeer Hollands uit. En het klopte hoor. Het is inderdaad vrij
mild, maar ik gebruikte toch maar ¾ van het pakje op 2 pakjes kokosmelk van
Gotan (samen 500 ml). Ik kwam ermee weg. De curry was geurig en als vanouds,
maar zacht genoeg voor de kinderen. Ik deed er kort gekookte broccoliroosjes en
gebakken spitskool in en gaarde dit verder in de saus.
Erbij kwamen maiskoekjes, maar dan anders dan ik ze
kende. Ik ben wel bekend met de pannenkoekjes, maar deze koekjes bestaan bijna
volledig uit gemalen maiskorrels, met een lekkere smaak van pinda’s erbij. Een
goede combi met de curry.
Maiskoekjes met
pinda’s
2 blikken mais (van 300 gram elk)
100 gr pinda’s
1 el gehakte verse gember
1 grote teen knoflook, gehakt
1 bosje lente-uitjes, zonder het donkergroene stuk, in
ringetjes
1 tl (5 ml) gemalen komijn
1 ei (L), geklopt
ongeveer 6 el bloem
zout naar smaak
olie om te bakken
verder nodig: een keukenmachine of iets anders waarmee je
heel fijn kan hakken
Doe de pinda’s in een keukenmachine, samen met de
knoflook en gember, Maal dit fijn.
Laat de mais uitlekken en doe de korrels bij de pinda’s,
samen met de lente-ui en het komijnpoeder. Maal dit tot een fijne brei. Het mag
behoorlijk fijn zijn (zie foto).
Roer er dan het geklopte ei door en ook zoveel bloem als
nodig is om er en stevig mengsel van te maken. Het moet niet meer erg vochtig
zijn, want dan vallen ze gemakkelijk uit elkaar in de pan. Ik kwam uit op 6
eetlepels bloem.
Verhit olie in een pan en schep er met een eetlepel
hoopjes beslag in. Druk ze iets plat en bak ze aan beide kanten bruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten