19 april 2016

Maiskoekjes met pinda’s - met Thaise curry


Thaise curry! Dat was lang geleden! Sinds de geboortes van de nakomelingen had dat niet meer op tafel gestaan. Tenslotte was dat veel te heet, dat trokken de arme kindjes echt niet. Maar achterin de kast stond nog een pakje Thaise gele curry van Fairtrade en het beweerde mild te zijn. Nu moet je een Thais product nooit geloven als het zegt dat het mild is, maar deze verpakking zag er zeer Hollands uit. En het klopte hoor. Het is inderdaad vrij mild, maar ik gebruikte toch maar ¾ van het pakje op 2 pakjes kokosmelk van Gotan (samen 500 ml). Ik kwam ermee weg. De curry was geurig en als vanouds, maar zacht genoeg voor de kinderen. Ik deed er kort gekookte broccoliroosjes en gebakken spitskool in en gaarde dit verder in de saus.

Erbij kwamen maiskoekjes, maar dan anders dan ik ze kende. Ik ben wel bekend met de pannenkoekjes, maar deze koekjes bestaan bijna volledig uit gemalen maiskorrels, met een lekkere smaak van pinda’s erbij. Een goede combi met de curry.


Maiskoekjes met pinda’s

2 blikken mais (van 300 gram elk)
100 gr pinda’s
1 el gehakte verse gember
1 grote teen knoflook, gehakt
1 bosje lente-uitjes, zonder het donkergroene stuk, in ringetjes
1 tl (5 ml) gemalen komijn
1 ei (L), geklopt
ongeveer 6 el bloem
zout naar smaak
olie om te bakken
verder nodig: een keukenmachine of iets anders waarmee je heel fijn kan hakken

Doe de pinda’s in een keukenmachine, samen met de knoflook en gember, Maal dit fijn.
Laat de mais uitlekken en doe de korrels bij de pinda’s, samen met de lente-ui en het komijnpoeder. Maal dit tot een fijne brei. Het mag behoorlijk fijn zijn (zie foto).


Roer er dan het geklopte ei door en ook zoveel bloem als nodig is om er en stevig mengsel van te maken. Het moet niet meer erg vochtig zijn, want dan vallen ze gemakkelijk uit elkaar in de pan. Ik kwam uit op 6 eetlepels bloem.

Verhit olie in een pan en schep er met een eetlepel hoopjes beslag in. Druk ze iets plat en bak ze aan beide kanten bruin.
Geen opmerkingen: