30 april 2018

Brie met aardbei en munt-amandelsuikerVoor een borrel maakte ik een heel zomers bordje van aardbei met brie en een munt-amandelsuiker. Daarbij kwamen wat kant-en-klare zaken, want gemak dient de mens. Op de foto ziet u verder nog blokjes kaas waarin Leffe bier zit verwerkt (Pavé à La Leffe), ieniemienie tomaatjes die heel zoet waren en zo groot als een 20 cent muntje, de inmiddels bekende Heks’nkaas, en erg lekkere kaascrackers van Roka. 


Brie met aardbei en munt-amandelsuiker
                           
een bakje aardbeien, in plakjes
150 gr brie, camembert of soortgelijke kaas, in hapklare stukjes

Voor de muntsuiker:
een ruime hand verse munt
50 gr amandelen
4 el suiker

eventueel voor de versiering nog wat hele amandelen en kleine muntblaadjes

Voor de suiker vermaal je de amandelen met de munt en suiker. Ik gebruikte een keukenmachine, maar met een fatsoenlijke staafmixer lukt het vast ook en wie geen apparaten heeft gebruikt een vijzel. Eventueel voeg je de munt toe terwijl je maalt, zodat je goed kunt bepalen hoeveel munt voldoende is. Als je teveel toevoegt wordt het mengsel te vochtig en het hoort nog wat korrelig te zijn.
Serveer de brie en aardbei samen op een bord en lepel er dotjes muntsuiker over. Verdeel er eventueel nog wat kleine blaadjes munt en hele amandelen over.

***

Roka Cheese Crispies Gouda en Cheddar & Onion
Verkrijgbaar bij Jumbo, Deen, Boni, Hoogvliet, Albert Heijn voor €1,75

Pavé à La Leffe - Blond en bruin
Verkrijgbaar bij Albert Heijn, Plus, Emte, Jan Linders, Boon Markt, Deka Markt, Boons Markt, Hoogvliet en Deen voor €3,99

Heks’nkaas - €2,99

Tommies tomaatjes
Verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten voor €1,59Geen opmerkingen: