18 april 2011

Röstikoekjes met tomaat en rucola


Een zomerse variant van röstikoekjes. Helemaal klassiek zijn deze niet, want ei hoort er eigenlijk niet in, maar het helpt wel om de aardappel bij elkaar te houden als er veel andere ingrediënten zijn.

De aardappelen gaan rauw de koekenpan in en omdat ze geraspt zijn, worden ze vrij snel gaar. Maar 10 minuten mag het wel hebben. Eventueel kunnen de aardappels van tevoren nog even op gang worden geholpen door ze 4 minuten op vol vermogen in de magnetron voor te garen. Voeg daarna pas de andere ingrediënten toe!

Röstikoekjes met tomaat en rucola
2 personen

1 teen knoflook, gehakt
50 gr rucola, grof gehakt
200 gr kerstomaatjes, gehalveerd
30 gr parmezaan, geraspt
30 gr pijnboompitten
600 gr vastkokende aardappelen, grof geraspt
2 eieren
Zout, peper
Olie om te bakken

Meng alle ingrediënten. Verhit olie in een koekenpan en schep hier hoopjes aardappel in. Druk ze plat tot koekjes van ongeveer 1,5 cm dik. Laat ze op niet te hoog vuur garen en bruin worden. Draai ze het liefste maar 1 keer om.
Bak met 2 pannen tegelijkertijd of houd de koekjes even warm in een lauwe oven.

Een groene salade past hier goed bij.

Oordeel van de kleine chef: Hij is weer eens in een onwillige bui, maar rösti lust hij anders altijd.

1 opmerking:

Pietro 1948 zei

Het water loopt me al door de mond tijdens het lezen. Ik ga dit op korte termijn maken.
Kijk ook eens op míjn foodblog:
http://pietro1948.blogspot.com
Overigens: ik ben het helemaal met je eens: eten bereiden doe je zelf en zonder gemaksvoedsel en zonder opwarmmaaltijden.