20 augustus 2012

Jamie's perzikijs (30 minute meals)


Even iets korts uit Jamie’s 30 minute meals: snel perzikijs zonder een ijsmachine.

Snijd een pond perziken in kleine stukjes (met schil) en vries dit in een enkele laag in. Hoe kleiner je het nu snijdt, hoe beter het straks valt te pureren; van een stel bevroren halve perziken zal de keukenmachine acuut van het aanrecht stuiteren.

Pureer de bevroren perziken in een stevige keukenmachine met het sikkelmes (een blender of staafmixer wordt niets). Zodra het geheel fijn is, 500 ml Griekse yoghurt en 4 á 5 eetlepels vloeibare honing toevoegen. Werk snel zodat de massa zo koud mogelijk blijft. Schep het dan vlug over in een bak en plaats terug in de vriezer. Na twee uur is het weer goed bevroren en is het schepbaar. Als je het langer laat staan, zal het behoorlijk hard opvriezen en moet het eerst weer wat ontdooien. De schepbare variant is uiteraard wel het lekkerste.

Oordeel van het smaakpanel: ander ijs! Ander ijs! Ja hoor, ze willen gewoon zo’n stomme invrieslolly. Ik vond het zelf lekker fris zomerijs. Voor meneer had het wat zoeter gekund.
2 opmerkingen:

Karin zei

Dat klinkt lekker. Ga ik ook eens proberen!

Manzjare zei

In een van de andere afleveringen van Jamie's 30 minutes maakt hij hetzelfde ijs maar dan met mango, yoghurt, munt en honing. Dat is wellicht een tip om het perzikijs iets zoeter te maken.