12 augustus 2012

Pasta met courgette en pistachenoten


Het komt hier met grote regelmaat voor dat Meneer in een ver, koud land geniet van elandensteak en bouillon van rendierhoefjes, maar ook dan redden wij ons hier thuis heel aardig. Het enige lastige is eigenlijk dat ik rond etenstijd ongeveer 10 tot 15 minuten de tijd heb om het eten te maken. Dat is anderhalve Hoelahoep of een aflevering van Pieter Post. Daarna wordt het kleine volk onrustig en begint aan messen te trekken die uitnodigend op de rand van het aanrecht blijken te liggen, of ze trekken het koffiezetapparaat aan zijn stekker van de plank. Kortom, de bereiding moet ‘rapido’. Met een beetje planning zet ik de pan op tafel terwijl de eindtune van Pieter klinkt. Maar voorbereiding is wel het halve werk. Zoals bij deze pasta. Die noten moet je dus wel even van tevoren pellen, want daar ben je in de praktijk een half uur zoet mee. De courgette staat uiteraard ook al in piepkleine blokjes klaar en de pasta staat afgewogen te wachten als ik thuis kom. Maar dan ben je ook wel klaar in de tijd die het kost om de pasta te koken.

Pasta met courgette en pistachenoten
recept voor 2 personen

75 gr pistachenoten, gepeld
1 courgette (250 -300 gr), in piepkleine blokjes
olie om in te bakken
150 ml slagroom
200 gr pasta

De noten moeten vrij fijn worden gehakt, eventueel met behulp van een keukenmachine. De courgette wordt in de olie zacht en een tikje bruin gebakken.

De pasta ondertussen gaar koken en afgieten. Meng er dan courgette, noten en slagroom doorheen. Serveren met geraspte Parmezaanse kaas. Stop de tijd!

Oordeel van het smaakpanel: geen commentaar. Bordjes leeg.


1 opmerking:

Steven zei

Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

Groetjes en blijf bloggen!

Steven van Chef in a Box