10 juni 2013

Couscoussalade met makreel, appel en chorizoGerookte makreelfilets zocht ik. De dame bij de vishandel reikte al naar de gefileerde en gestoomde makrelen, maar het kostte best veel overtuigingskracht om haar ervan te overtuigen dat dat toch echt iets anders was van de gerookte exemplaren die ik zocht. Gerookte filets hebben een mooi bruin laagje. Gestoomde filets zijn alleen maar gestoomd. Haal ze ook liever op de markt of bij een visboer, in plaats van de supermarkt; ze zullen vast duurder zijn, maar ook veel beter. Zolang de visboer maar weet waar je het over hebt…

Couscoussalade met makreel, appel en chorizo
3 a 4 personen
bron: gebaseerd op een recept uit UK Delicious april 2012

175 gr couscous, geweld in bouillon, volgens het recept van de verpakking, en afgekoeld
75 gr (veld)sla
3 gerookte makreelfilets
1 flinke appel
150 gr chorizoworst, in plakjes (geen vleeswaar)
dressing van 4 el (sherry)azijn, 2 el olijfolie, zout en peper
extra azijn en olie voor de couscous

Bak de chorizo iets uit in zijn eigen vet en houd het daarna apart. Schep het meeste van het vet eruit. Maak de dressing in de nog warme pan. Een beetje van het rode vet van de chorizo daarbij is lekker.

Breng de couscous op smaak met een paar eetlepels azijn en olie. Schep het in het midden van een grote schaal of bord. Leg de sla erop en omheen. Trek de makreel in stukken en verdeel deze er ook over.

Snijd de appel in lucifertjes en verdeel over de sla. Leg de chorizo erbij en giet de dressing erover.


1 opmerking:

Simone zei

O dat is dan wel een beetje slecht als ze niet eens weet wat je bedoelt!! Er zit toch zeker een mega groot verschil tussen gestoomd en gerookt.. Nou ja, net nieuw misschien?