19 augustus 2013

Gehaktballetjes met salie en citroen


Gehaktballetjes met salie en citroen
recept voor 4 personen

Voor de gehaktballetjes:
500 gr half om half- of rundergehakt
1 kleine ui, gesnipperd
100 gr witbrood en een ruime scheut melk
60 gr geraspte parmezaan
1 el gehakte salie
1 el verse tijmblaadjes, of 1 flinke tl gedroogd
1 ei
zout en peper

voor de saus:
175 ml kippenbouillon
125ml droge, witte wijn
30ml citroensap
beetje tijm

Week het brood in de melk.

Fruit de uisnippers in wat olie en laat het afkoelen. Meng daarna alle ingrediënten voor de gehaktballen, inclusief de melk en het brood en de gefruite ui. Rol er kleine balletjes van. Bak ze dan bruin en gaar in een flinke koekenpan.

Als ze klaar zijn, de balletjes eruit scheppen. Giet in dezelfde pan de wijn en bouillon en laat het tot de helft inkoken. Voeg dan het citroensap en de gehaktballetjes toe. Laat dit nog een tijdje sudderen totdat de saus nog wat verder is ingekookt en het vlees met een mooi laagje saus bedekt is.

Wij aten er een bloemkoolstamppotje bij.

Oordeel van het smaakpanel: alles schoon op.

 

 

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een fijn recept, dat was smullen!
Groet, Anna