8 april 2015

Salade met geitenkaas en limoncello-dressing


Kijk, limoncello dressing… Now we’re talking! Je proeft nog net de drank, citroenig, zoet en met het kruidige van de rozemarijn erbij. Serieus een goede reden om een fles limoncello in de kast te hebben staan.

AH had voor de Pasen geitenkaasjes in een doosje die in de oven moeten en die zie je op de foto. Maar je kunt natuurlijk ook gewone verse geitenkaas gebruiken. Daarop deed ik, heel klassiek, een kneepje honing. Hiervoor had ik ook nog wat goede producten klaar staan, want van Melvita ontving ik de laatste tijd enkele knijpflessen. Melvita heeft een mooi assortiment met honing, variërend van milde klaverhoning tot een zeer rijke tijmhoning. Vooral Meneer en de kinderen zijn er grootverbruikers van. Met name de kruidige tijmhoning leent zich erg goed voor culinaire toepassingen.


Verder gebruikte ik pistacheolie, wat ook waanzinnig goed is voor salades. Vooral meenemen als je dat ooit ergens tegenkomt. Maar een gewone milde olijfolie kan natuurlijk ook prima.

Salade met geitenkaas en limoncello-dressing
recept voor 2 personen


voor de dressing:
3 el milde olie
2 el limoncello
de naaldjes van 4 cm verse rozemarijn, heel fijn gehakt
zout en peper
1 klein teentje knoflook, heel fijn gehakt

Voor de salade:
125 gr geitenkaas
1 el honing
75 gr gemengde sla
handje amandelen
hand rode druiven, gehalveerd

Rooster de amandelen in een hete, droge pan tot ze iets kleur krijgen. Geitenkaas kan je even met de honing erop grillen, maar je kunt het ook gewoon koud serveren. Verder is het een kwestie van husselen en de dressing erdoor mengen en geitenkaas erop leggen.2 opmerkingen:

Anoniem zei

En de kinderen slapen als roosjes? Of hebben jullie deze fijne salade voor jezelf gehouden?

Lia

Eerst Koken zei

Het is een idee... Maar nee, het recept is voor 2 personen :P