13 oktober 2015

Roerei met parmezaanpannenkoekjes


Even iets simpels tussendoor, want ik was eigenlijk erg druk met kastanjes rapen in België, waarna er natuurlijk belachelijk veel kastanjes moesten worden ingekerfd en gekookt, en daarna verder verwerkt. Ik heb nu wel een grote bak met crème de marron klaarstaan! Dat is een soort nutella van kastanjes, suiker en vanille.  Maar dat recept komt ooit nog wel eens. Voor nu een simpele en lichte maaltijd:

Roerei met parmezaanpannenkoekjes
bron: Jamie Oliver Magazine
recept voor 3 personen, of 2 grote en 3 kleine mensen

Voor de pannenkoekjes:
300 gr zelfrijzend bakmeel
500 ml melk
2 eieren
160 gr geraspte parmezaan
roomboter om te bakken

Voor de roereieren:
10 eieren
25 gr roomboter, in stukjes
zout
scheut melk

Verder erbij:
sla

Klop van de ingrediënten voor de pannenkoekjes een beslag. Bak hiervan in wat boter kleine pannenkoekjes. Houd ze even warm in een lauwe oven.

Dan de roereieren: roer de eieren los met een vork, samen met de boterstukjes, zout en melk. Doe dan alles in een koude (jawel) koekenpan. Zet deze op middelhoog vuur en roer er rustig in. Het is de kunst om het roerei langzaam te garen. Wanneer het ei te snel stolt haal je de pan even van het vuur. Het is klaar als het ei nog net niet gaar is; door de restwarmte stolt het dan verder wel van het vuur af. Wanneer je dat niet doet, gaart het ei te ver door en roerei moet juist smeuïg zijn.

Geen opmerkingen: