28 augustus 2016

Courgettesalade met knoflook, munt en feta


Wat doen die AH moestuintjes het toch goed! De twee courgettezaadjes blijven maar courgettes produceren onder hun tientallen parasolletjes van groen blad. En ik probeer er van alles mee te maken. Vaak de pasta met blauwe kaas, en af en toe iets dat het bloglicht niet hoeft te zien. Maar de salade hieronder mag best even worden genoemd. In al zijn eenvoud is het toch een waardig en zomers bijgerecht:


Courgettesalade met knoflook, munt en feta

500 gr courgette, het liefst dunne exemplaren met weinig zaadlijsten
1 el zout
6 blaadjes verse munt, fijn gesnipperd (of meer naar smaak)
1 teen knoflook, heel fijn gesnipperd
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
zout en peper naar smaak
handje verkruimelde feta (50 gr)

Snijd de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Doe de plakjes in een vergiet en schud ze om met de eetlepel zout. Laat dit in ieder geval 10 minuten staan zodat het water uit de courgette wordt getrokken. Spoel de courgette daarna kort af, laat het goed uitlekken en doe het in een kom. Meng de courgette met de rest van de ingrediënten, waarbij de kaas er aan het einde boven wordt verkruimeld.

Nb. Wanneer je de salade lang laat staan zal er vast door het zout nog meer water uitkomen. Gewoon eruit scheppen… het is niet anders. Maar het is de volgende dag nog steeds prima te eten, hoor.
Geen opmerkingen: