Soms onthouden we de indrukwekkende momenten. Soms de onbeduidende details. Wat weet je nog uit je jeugd? Dat Sinterklaas thuis op
de bank zat kan een herinnering zijn, en ook die voortand die je er uit liet slaan bij hockey, want dat maakte veel indruk, maar ik weet
zelf ook nog zoiets alledaags als dat ik de aardappels moest schillen of de sperziebonen moest afhalen. Maar hoe het interieur eruit zag toen ik tien was? Echt geen idee... Wat
je je uiteindelijk herinnert lijken lukrake voorbeelden te zijn. Maar misschien
valt het wel een beetje te sturen. Het is het proberen tenminste waard om af en
toe eens iets geks te doen. Kijken of het bij de kinderen blijft hangen.
Het
magazine J/M had laatst een leuk item op hun website staan: 15 bijzondere momenten die je kind nooit meer vergeet. Ook op het Engelstalige The Dating Divas schreven ze op hetzelfde moment over een lijst met gekke acties. Het varieert van kookles aan de kinderen, en een
bijna-verjaardag vieren, tot aan een indoor picknick. En dat laatste was
precies wat wij hier deden. Nu hebben we hier al een begrip dat hapjesavond
heet, waarbij de tafel is gevuld met tja… zeg maar ‘tapas’. De hapjes werden simpelweg
verhuisd naar een kleed op de vloer. Gordijnen dicht en waxinelichtjes aan, en de kinderen
vonden het natuurlijk erg spannend. Het was allemaal erg geslaagd. Alleen van mijn
nieuwe culinaire creaties wil ik hierbij alleen even de spotlights op een
ontzettend lekkere spread zetten. Het is crème fraiche met bieslook en veel Zwitserse
kaas (die groenige, geraspte kaas uit dat kleine busje). Samen met nog een
knoflookje erbij staat hij beslist schouder-aan-schouder met zelfgemaakte boursin – je blijft ervan eten… Deze moet je echt even proberen.
Erbij maakte ik couscousballetjes met erwten erdoor
(allebei uit een foldertje van Geska), maar die zijn wat lastig te vormen, dus
dat recept laat ik maar achterwege. Ze waren leuk en goed bedoeld, maar ik
geloof niet dat ik de balletjes opnieuw zou maken.
Zwitserse kaas-crème
200 gr crème fraiche
30 gr Zwitserse kaas uit het bekende groene kartonnen
doosje (Geska)
1 teen knoflook
goede snuf zout
flinke hand gesneden bieslook
zwarte peper naar smaak
Snijd de knoflook fijn, samen met het zout; door ze samen
te snijden, hak je de knoflook nog fijner. Meng dan alle ingrediënten door
elkaar.
3 opmerkingen:
Wat is dat voor pizza op de foto? De http://eerstkoken.blogspot.nl/2016/11/speltpizza-ui-creme-fraiche-zwitserse-strooikaas.html ?
Die boursin is bij ons inmiddels vaste prik bij verjaardagen. Eens kijken of wij ook vinden dat deze spread ermee kan wedijveren. :-)
Lia
Die pizza kwam uit de supermarkt... :) een flammekueche
Een reactie posten