13 december 2017

Pasta met doperwten-gorgonzolasaus en snijbonen


Verrassend gemakkelijk en snel. Het lijkt ‘gedoe’ om de helft van de doperwten te verwerken als saus en de andere helft als groente-component, maar het werkt erg goed qua smaak met de gorgonzola. En zo ingewikkeld is het nou ook weer niet. Je hebt een pan met groente, een pan pasta en de saus. En toch moet dit wel binnen 20 minuten op tafel kunnen staan. De meeste tijd heb je nodig om de bonen gaar te bakken.
Ook de kinderen smulden ervan en de pan ging schoon op. Dit herhalen we nog eens.

Pasta met doperwten-gorgonzolasaus en snijbonen
Gebaseerd op een recept uit de Delicious van oktober 2017
recept voor 2 grote + 2 a 3 kleine mensen

400 – 500 gr (verse) snijbonen (diepvries kan ook), in reepjes
2 el olie
400 gr doperwten uit de diepvries (in twee porties van 200 gram)
zout
150 ml witte wijn + een scheut voor de snijbonen
1 teen knoflook (heel)
150 ml (light) kookroom (ik houd erg van de light kookroom van de Lidl)
100 gr (dolce) gorgonzola
300 – 400 gr pasta
wat gehakte hazelnoten of pijnboompitten

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de gesneden snijbonen gaar in zo’n 15 minuten (diepvriesboontjes zullen sneller gaar zijn!). Schenk er na een paar minuten een scheut wijn bij, omdat het anders te droog bakt. In de laatste 5 minuten 200 gram doperwten toevoegen en mengen. Breng op smaak met zout.

Ondertussen de saus maken: breng de wijn aan de kook met de andere 200 gram erwten en de hele teen knoflook. Laat dat 2 a 3 minuten koken. Voeg dan de kookroom toe en blender/staafmixer het tot een saus (inclusief die teen knoflook). Smelt de gorgonzola erin, breng op smaak met zout, en laat het pruttelen tot de rest klaar is.

Ondertussen ook de pasta gaar koken. Daarna de pasta mengen met de saus en de snijbonen. Garneer met wat gehakte hazelnoten.Geen opmerkingen: