27 december 2017

De beste recepten van 2017! :)

We gaan vandaag verder met de top10 van het afgelopen jaar. Na de slechtste tien recepten van gisteren volgen nu de recepten die het beste scoorden in 2017 (de linkjes zitten verwerkt in de receptnamen):Voor als je met de handen in het haar zit, geen tijd en zin hebt, en toch iets met vitamines wilt of moet maken.Ik hoop dat jullie dit allemaal echt met konijn hebben gemaakt, want dat is erg lekker, maar desnoods kan dit vast ook wel met kippenpoten of –bouten.
Ik dacht terug aan een restaurant waar ze de koekjes met slagroom als nagerecht serveerden en hoewel ik dat erg onconventioneel vond, kan ik er bij nader inzien geen enkele reden voor verzinnen om het niet te doen. Ook de kinderen waren het er roerend mee eens.Patat van zoete aardappel blijft een moeilijk ding en ze worden nooit zo lekker en knapperig als gewone friet. Maar goed, het ging om de bonen. Die zijn rokerig en Amerikaans. Ik geloof dat ik zelf liever de Britse versie met tomatensaus heb.

Misschien niet helemaal authentiek…. Maar wel simpel en makkelijk. Er wordt zelfs speciaal om gevraagd door de kinderen. Zout en zoet!
Het is stamppot, maar niet zoals wij het kennen.


Een gerecht dat verplicht een dag van tevoren moet worden gemaakt. De smaak gaat er echt met sprongen op vooruit.


Yep, dit is bij ons ook een vast recept in het repertoire geworden. Komt eens in de zoveel tijd weer op tafel.


En deze ook! Als ik het ook even niet weet, maak ik deze broodjes.


En op nummer 1 - Duitse uientaart
Ik overwoog deze taart nog voor tweede kerstdag, toen we gewoon thuis waren. Comfort Food jongens… En wat ik al zei in het blog: de volgende ochtend een koud puntje taart in de koelkast vinden; dat is puur geluk.


Maar aangezien je van goede recepten er nooit genoeg hebt. Ik ben het ook zo eens met de nummers 11 t/m 13:


Indoor picknicken is leuk, en die kaascreme is ook lekker voor een borrel.


“Waarom maak jij nou nooit eens zoiets?!” vroeg een verder anonieme vrouw aan haar man, toen zij bij ons kwamen eten. Ik zeg verder niets. (Hoi J&J!!)Een verjaardagsklassieker is geboren….
2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk zeg deze overzichten!
Ik heb de vega saucijzenbroodjes ook al een paar keer gemaakt, yum:-)

Eerst Koken zei

Dank je!