3 januari 2018

Salade met bramen, oude kaas en popcorn


Terwijl de kinderen in december op school aanschoven aan het kerstdiner in de klas (een eclectische samensmelting van kip-knakworstjes, bladerdeegfantasie en wraprolletjes met light-roomkaas) haastte ik mij naar huis om binnen het uur iets in elkaar te flansen en op te eten. Alleen, want Meneer was ook al op stap. Deze salade was natuurlijk snel, maar ook verrassend lekker. Vooral de popcorn oogde wat vreemd, maar het werkte uitstekend als een soort moderne croutons.
Ik had zelf nog steeds bramen van eigen zomerpluk in de vriezer liggen, en dat is prima als je nu geen verse wilt kopen. Blauwe bessen zijn een goede vervanger en ook die mogen uit de vriezer komen.

Nou ja, en ook als maaltijd om een beetje fris het nieuwe jaar in te stappen is een salade altijd wel fijn om na de feestdagen weer even bij te trekken en recht te trekken. Sober, maar niet armoedig. Op naar een goed 2018!


Salade met bramen, oude kaas en popcorn
De hoeveelheden moet je zelf even uitzoeken. Het is niet erg kritisch…

zak (veld)sla
wat bramen (vers of uit de vriezer)
een beetje (rode) ui of sjalot in ringetjes, heel dun gesneden
wat grof geraspte, oude kaas
handje zoute popcorn
wat amandelen of andere noten

Maak er een wat zoete dressing bij. Ik gebruikte zelf wat (met water verdunde) granaatappelmelasse, welke zuur en zoet tegelijkertijd is, maar gewoon iets van olijfolie, azijn en honing en/of mosterd kan ook prima.
Geen opmerkingen: