11 januari 2018

Spinazie pakora’s met tomatencurry


Deze pakora’s leken wel erg veel op de bhaji’s die ik laatst maakte en dat bleek bij nader inzien te kloppen. Wat blijkt; in het Noorden van India noemen ze deze gefrituurde dingen pakora's, terwijl het Zuiden het over bhaji’s zou hebben. Weer wat geleerd… Ze zijn een lekkere aanvulling bij een vegetarische Indiase curry en aangezien deze pakora’s al met kokosmelk werden gemaakt, heb ik deze simpele tomatencurry zonder kokosmelk erbij gekozen.

Spinazie pakora’s
recept voor 4 personen als bijgerecht

½ kleine, rode ui, in halve ringen
eventueel 1 groene chili, gesnipperd
200 gr verse spinazie, grof gehakt (niet te klein)
250 gr kikkererwtenmeel, ook wel bekend als ‘besan’ of ‘gram’. Ik vind de smaak erg sterk en neem altijd de helft gewone tarwebloem, en de andere helft kikkererwtenmeel
1 tl kaneel
chilipoeder naar smaak
1 tl gerookte paprikapoeder
2 tl kurkuma
zout
400 ml kokosmelk
een frituurpan met olie

Meng alle ingrediënten tot een dik beslag. Als het goed is wordt het een gevuld beslag waarvan je eetlepels kunt scheppen, die wat druipen, maar toch met enige handigheid in de frituur zijn te scheppen.
Verhit de frituurpan tot 180 graden en schep hierin hoopjes beslag (denk: kleine oliebolletjes). Niet teveel tegelijkertijd en draai ze halverwege het bakken. Als ze bruin en gaar zijn, laat je ze uitlekken op keukenpapier. Eventueel warm houden in een oven van 100 graden.

Serveren met tomatencurry (de link naar mijn curry staat hierboven), rijst, verse koriander en een (kant-en-klare) chutney.
Geen opmerkingen: