2 januari 2019

Gebakken kabeljauw met blokjes ei, garnaal, dille en beurre noisette



Toen de kinderen laatst op school van hun kerstdiner genoten, haastten wij ons naar huis om in de anderhalf uur die we alleen zouden zijn, zelf eens iets te eten, wat er anders nooit op tafel kwam; vis! Gewoon een stuk gebakken kabeljauw zonder verhullende paneerlaagjes en andere afleiding. Nou ja, wel met heel erg lekkere afleiding dan. Bij dat gebakken visje kwam namelijk een royale schep van kleine Hollandse garnaaltjes, blokjes gekookt ei en dille. En op de vis kwam een lepel gebruinde boter. In 1 woord: hemels… Ze mogen vaker op school eten wat mij betreft…

Ik pelde de garnalen zelf, wat een beetje een monnikenwerkje is, zeker als je onder tijdsdruk staat, maar als bonus maak je van de schillen wel een hele lekkere bisque (recept via de link)…




Gebakken kabeljauw met ei, garnaal, dille en beurre noisette
Recept voor 4 personen

4 gekookte eieren
300 gr gepelde Hollandse garnalen
een handje gehakte dille
4 stukken kabeljauw
zout
200 gr roomboter + een klontje om de vis te bakken



Snijd de hard gekookte eieren elk in 8 partjes en meng het met de garnalen en dille in een schaal.

Smelt de boter in een steelpan of kleine kookpan en verhit het op niet te hoog vuur. Het zal gaan schuimen en bruin worden. Wanneer de boter hazelnootbruin is, haal je de pan van het vuur en schenk je de boter in een kom, zodat het niet te ver door kleurt. De hoeveelheid is trouwens erg ruim. Wanneer je zuiniger aan wilt doen, maak je gewoon wat minder.

Bak de vis tenslotte in een paar minuten per kant, in wat boter, bruin. Bestrooi met zout.

Serveer de vis met een goede lepel van de gebruinde boter erop en het garnalenmengsel ernaast.


Geen opmerkingen: