23 februari 2020

Jamie’s pasta met courgetteDit is er eentje van Jamie Oliver, hoewel ik de hoeveelheden van de ingrediënten nogal heb veranderd, en het lijkt erg simpel, maar de pasta is goed op smaak met de sambal, wijn en kaas. En niet te vergeten venkelzaad, die ook erg aanwezig is. Dan moet je dus wel van het anijsachtige smaakje houden; ik had hier nogal wat zeurpieten aan tafel… Toch hoort dat venkelzaad er echt bij, hoor. Ik zou het zeker niet weglaten.

Het had trouwens zomaar uit zijn vijftien minuten-kookboek kunnen komen. Het is een supersnel recept en duurt niet langer dan het koken van je pasta + een beetje.

Jamie’s pasta met courgette
gebaseerd op een recept uit Jamie Oliver’s boek VEG!
vegetarisch recept voor 2 grote en 2 a 3 kleine mensen

4 tenen knoflook, gesnipperd
1 krappe tl venkelzaad (ik gebruik een maatschepje van 5 ml)
1 rode chili, gesnipperd OF een theelepel sambal oelek
1 el olijfolie
2 grote courgettes (600 gr in totaal), grof geraspt
400 gr pasta naar keuze
150 ml witte of rosé wijn
100 gr kaas naar keuze (Parmezaan bv of een vegetarisch alternatief, gewoon Goudse kan ook)
250 ml kookroom (ik heb altijd de light versie van de Lidl)
zout
extra kaas voor erbij

Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, chili of sambal en venkelzaad even kort op laag vuur, maar de knoflook mag niet kleuren. Voeg de geraspte courgette toe en bak deze op wat hoger vuur mee gedurende 5 minuten. Kook ondertussen ook de pasta gaar.
Voeg dan de wijn toe aan de courgette en laat het grotendeels verdampen op redelijk hoog vuur. Voeg dan ook de kaas en kookroom toe. Tenslotte ook de pasta toevoegen. Breng dan nog op smaak met zout en je bent klaar.Geen opmerkingen: