17 februari 2021

Pasta met linzen, kappertjes en oregano


Mjam! Dat was een lekkere pasta. Het leek wel wat op pasta puttanesca, hoewel deze sneller was (ik heb een nogal trage versie in het repertoire zitten) en met meer vulling. Doe jezelf wel een lol en gebruik lekkere olijven. Dat zijn niet van die goedkope, pikzwarte dingen, die volgens mij bijgekleurd worden, maar bijvoorbeeld de wat duurdere Kalamata- of Taggia-olijven.

Pasta met linzen, kappertjes en oregano
recept voor 2 grote en 2 a 3 kleine mensen

1 grote ui (zo’n 150 gr), gesnipperd
3 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 (vers) laurierblad
2 pakjes tomato fritto
zout en peper
1 el gedroogde oregano
lik sambal oelek
zo’n 100 gr lekkere zwarte olijven (wat meer mag ook wel)
1 blik linzen (240 gr uitlekgewicht)
1 klein potje kappertjes (60 gr), uitgelekt
450 gr pasta (ik gebruik wat meer dan normaal)
optioneel: wat verse basilicum, geraspte kaas

Fruit de ui in de olie gedurende een minuut of 5. Voeg dan de knoflook toe, bak nog even een minuut en voeg dan ook het laurierblad en de tomato fritto toe. Breng op smaak met zout, peper, sambal en oregano. Breng dit aan de kook en laat het zacht pruttelen. Op dat moment begin je ook aan de pasta; kook die gaar in ruim water.

Maak de saus af met de linzen, olijven en kappertjes, en warm het goed door. Meng het dan met de pasta en serveer. Voor wie het wil kan daar een geraspte kaas naar keuze bij en wat basilicum.


4 opmerkingen:

YvV zei

Is dit de verkorte versie van https://eerstkoken.blogspot.com/2018/01/pasta-vegan-chorizo-bolognese.html ?

Eerst Koken zei

Nee, deze is echt anders. Die ander is veel kruidiger. Maar is ook zeer aan te raden!

Anoniem zei

Je hebt ook wel lekkere, pikzwarte olijven hoor, die met pit, vaak ook een beetje verrimpeld, die je op de markt of bij Turkse en Marokkaanse winkels haalt.

Eerst Koken zei

Dat kan best, maar die goedkope potjes uit de supermarkt blijken, zoals ik al verwachtte, gekleurd te worden: https://www.24kitchen.nl/populair/zwarte-olijven-supermarkt-nep