4 maart 2012

Salade met garnalen en bacon


Even iets simpels tussendoor. Er wordt hier deze dagen volop gekookt en getest, maar het moet ook allemaal nog worden opgeschreven. En dat op een dag waarop de kinderen varkens, geiten, schapen en koeien hebben geaaid, in boomhutten hebben geklauterd, enorme afstanden hebben gelopen en aan het einde van de dag compleet waren afgedraaid. En hun ouders ook. De volgende keer kunnen we beter alleen het varken gaan aaien en dan weer naar huis gaan… dat is voor iedereen beter.

Mag het licht uit?

Salade met garnalen en bacon
Bijgerecht voor 3 a 4 personen

100 gr rucola
150 gr bacon
16 grote (ontdooide) garnalen, rauw en ongepeld
2 ons kerstomaat, gehalveerd
een handje gehakte peterselie

dressing:
4 el olijfolie
2 el witte balsamico
peper en zout
½ el honing

Bak de bacon bruin en knapperig in een koekenpan, eventueel met een klein beetje olie erbij. Haal de bacon uit de pan, maar laat het vet erin zitten. Bak de garnalen hier in enkele minuten op hoog vuur gaar (totdat ze roze zijn). Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Pel de garnalen en schep ze om met de peterselie.
Hak de bacon in niet te kleine stukjes.
Maak de dressing en schep alles door elkaar. Direct serveren.

Oordeel van het smaakpanel: de garnalen waren nieuw voor ze en vielen niet in de smaak. Sla is überhaupt iets waar we beter nog even mee wachten…





Geen opmerkingen: