18 mei 2012

Hamburger van kip met avocado-mayonaise


Een goed recept! De avocado gaat heerlijk samen met de kip en het spek en de rozemarijn geven er net even wat pit aan. Ik was bijzonder tevreden met deze hamburger.

Hamburger van kip met avocado-mayonaise
Bron: gebaseerd op een recept van www.waitrose.com
Recept voor 5 hamburgers

500 gr kipfilet
100 gr ontbijtspek of pancetta, in stukjes
1 kleine ui, gesnipperd
1 el verse rozemarijn, fijngehakt
2 rijpe avocado’s
2 el mayonaise
5 (afbak)broodjes
sla


Maak eerst de mayonaise: Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in een keukenmachine. Maal dit met de mayonaise tot een gladde saus. Zet het afgedekt en koud weg tot gebruik.

Spoel de mengkom om en maal de kip fijn in de keukenmachine. Voeg het spek, de ui en rozemarijn toe en meng dit nog even kort door totdat het goed gemengd is. Vorm hier 5 hamburgers van en zet het koel weg tot ze gebakken kunnen worden.

Bak de broodjes eventueel af in de oven. Bak de kip 5 minuten per kant in wat olie in een koekenpan totdat ze goed gaar en mooi bruin zijn. Serveer de hamburgers op een broodje met wat sla en de saus. Wat Vlaamse friet ernaast misstaat ook niet.

Oordeel van het smaakpanel: ze kregen friet met een kale hamburger en waren niet ontevreden, ondanks dat ze nog in het stadium zitten waarin de sausjes bij de friet lekkerder zijn dan de friet zelf. Ze zijn vast niet de eerste die net zo lief een bord ketchup geserveerd krijgen. O ja, de avocado werd wantrouwend bekeken en alleen door dochter Zo geproefd. Ze rilt er nog van na.Geen opmerkingen: