1 februari 2013

Guacamole en garnalen


Enfin, bij die winter/kerst-BBQ van laatst zat ook een schaal guacamole met een bergje garnalen erop.  Ik maakte het als bijgerecht voor 8 man en gebruikte het volgende:

Maak 6 avocado’s (ik heb het liefste de bruine Hass avocado) schoon en doe ze in een keukenmachine met een sikkelmes. Doe er 2 niet te grote tomaten zonder pitjes en sap bij, en ook 4 lente-uitjes in ringetjes, en een handje verse koriander (als je een bakje van 20 gram koopt in de supermarkt, heb je de helft nodig). Een verse rode chilipeper in stukjes mag er ook bij, maar het hoeft niet. Pureer dit tot een mooi egaal mengsel. Breng op smaak met zout, peper en het sap van een halve citroen of 1 limoen. Schep het in een schaal.


Leg hier een bergje garnalen op, iets van 250 of 300 gram. Kijk daarvoor eens in de diepvries op de ingrediëntenlijst. Er moet dan alleen garnaal en water inzitten. Sommige fabrikanten krijgen het voor elkaar om ook nog wat moeilijke e-nummers bij diepvriesgarnalen te strooien, maar dat is echt niet nodig. En bij verse garnalen is het eerder regel dat u er wat e-nummers gratis bij krijgt. Zorg er trouwens bij die diepvriesgarnalen natuurlijk wel voor dat ze goed ontdooit zijn, en dat ze uitgelekt zijn. Ze worden namelijk ingevroren met een beschermend laagje water eromheen.

Strooi tenslotte nog wat extra koriander (de andere helft van dat bakje) over de garnalen en bewaar het koel tot het wordt gegeten. Let erop dat je het zo laat mogelijk maakt, want avocado kan makkelijk bruin verkleuren na het pureren.

Oordeel van het smaakpanel: euh, groen snot? Dat kan niet goed zijn. Dochter Zo, de durfal van de familie, wil nog wel even proeven, maar bedankt daarna vriendelijk.2 opmerkingen:

MultiVroon zei

Ow, het water loopt me in de mond!! Zelf bedacht?
Dit lijkt op een recept dat ik tot vervelens toe (not) at in het Mexicaanse Oaxaca, zelfde ingredienten, alleen de avocado was in balletjes, en de tomaten/peper/uitjes waren de vloeibare saus eromheen. Dank voor de herinnering!

persoonlijk ontwikkelingsplan zei

Hmm het ziet er echt heerlijk uuit! Ik ga direct naar de winkel om de ingrediënten te halen dan kan ik het vanavond nog uitproberen