6 september 2014

Appelplukdag! Volgende week weer...

Vandaag was het Appelplukdag en kon u bij fruittelers in heel Nederland terecht om zelf appels te plukken. Dat is leuk voor je, denkt u nu, maar volgende week zaterdag (13 september) herhalen de meeste telers het feestje en kunt u gewoon weer terecht. Kijk voor de deelnemende telers op de website.


Wij waren vandaag bij de familie Vink in Kraggenburg op het erf en we zijn er een paar uur zoet mee geweest. Allereerst moest er in totaal 10 kilo appels, peren en bramen worden geplukt door de kinderen, een hoeveelheid waarmee ik nog braaf was, want menig bezoeker ging met volle kruiwagens richting auto terug. Bovendien was er aan de kinderen gedacht en stond er een springkussen en een speeltuintje. Doe daarbij gratis koffie en thee en een groot stuk appeltaart voor een euro, een lekker gesorteerde boerenwinkel met veel groente, kaas en fruit, en ook nog de mogelijkheid om zelf je honing te slingeren. Kortom, ze hadden het goed voor elkaar bij Vink. O ja, en de kinderen mochten pony rijden en met een koetsje mee, en er werd met een 'treintje' rondgereden.

Volgens de website in de link hierboven zijn ze 13 september weer open, maar op hun eigen website lees ik dat nog niet. Even opzoeken dus, als je in de omgeving woont. En anders is er vast wel een ander bedrijf bij je in de buurt.

Appelplukdag - volgend jaar ben ik er weer bij!Geen opmerkingen: