Ik heb twee quesadillas op dit blog staan (eentje met feta en koriander en eentje met kaas en olijven), maar ze zijn allebei niet zo
vullend als dit recept. Wij aten er zelf een salade bij, maar het zou op
zichzelf kunnen staan als hoofdgerecht. De vulling is stevig met witte bonen en
spinazie, maar ook romig (want met creme fraiche – nee, niet ‘light’, wel lekker). Eet
er bijvoorbeeld een tacosaus bij. Die kan je kopen, maar zelfgemaakt is ook een
fluitje van een cent.
Quesadillas met
witte bonen en spinazie
voor 8 tortilla’s – dit was voldoende voor ons gezin van
5
2 blikken witte bonen (bv cannellini) (uitlekgewicht is 250 gram per blik)
goede lik sambal oelek
1 tl komijnpoeder
1 teen knoflook, gesnipperd
zout
300 gr diepvries bladspinazie, ontdooid en uitgeknepen
200 gr pittige, geraspte kaas
200 gr crème fraiche
8 grote tortilla’s
Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Doe ze in een kom
en voeg de andere ingrediënten toe. Meng dit door elkaar. Beleg de tortilla’s met een
goede schep van de vulling, op 1 helft, en klap deze dan dubbel. Herhaal dat
met alle tortilla’s.
Verhit 1 of 2 koekenpannen en leg de tortilla’s in de
droge pan (zonder olie). In een grote koekenpan zou je twee tortilla’s in de
pan moeten kunnen passen. Bak ze gedurende enkele minuten, maar houd in de
gaten dat het niet te snel gaat. Als de onderkant mooi bruin is gebakken, keer
je ze om en bak je de andere kant.
Lekker met tacosaus!
3 opmerkingen:
Ziet er lekker uit!
Ik heb mijn pubers hier superblij mee gemaakt vandaag. Wat een ontdekking! Heerlijk met srirachasaus, en door de jongens in allerlei variaties zelf klaar te maken. Dank je!
Graag gedaan! :D
Een reactie posten