8 december 2012

Quesadillas uit de voorraadkast


Geen zin om te koken… Eens kijken wat er nog te vinden is in huis… O ja, mijn schoonvader had een tijdje geleden een bak erwtensoep voor in de vriezer afgeleverd en er lag ook nog een pak tortilla’s. Beetje fusion cooking dan maar. En Meneer en ik hebben gesmuld! Quesadillas zijn eerlijk gezegd lekkerder dan een gewone tosti en je kan er qua vulling echt alle kanten mee uit. Ook gewoon met een restje geraspte kaas en wat verse basilicum eet je je vingers erbij op.

Quesadillas uit de voorraadkast
recept voor 5 tortilla’s

5 tortilla’s
beetje olijfolie

voor de vulling:
2 gegrilde paprika’s uit een pot, in kleine stukjes
4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
1 teen knoflook, gesnipperd
handvol zwarte olijven, in plakjes
200 gr geraspte kaas (bv Goudse belegen)
eventueel wat fijngehakte peterselie of basilicum

 
Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Verhit een koekenpan en doe er een drupje olie in. Het kan zonder, maar de tortilla’s worden er zo lekker van… Een klein beetje is genoeg.

Zorg voor redelijk laag tot middelhoog vuur. Leg een tortilla in de pan en leg een flinke opscheplepel van de vulling op de helft van de tortilla en verdeel het over die helft. Als de tortilla bruin en knapperig begint te worden (en dat gaat erg snel), klap je de tortilla dubbel. Druk de vulling nog even aan met een spatel, zodat het zich mooi verdeeld. Als de kaas is gesmolten is de quesadilla klaar. Snijd hem alleen nog even in punten.

En dat gaat dus wonderlijk goed samen met erwtensoep…!

Oordeel van het smaakpanel: ze vinden de quesadillas niet lekker (te zuur, denk ik), maar dat geeft niet, want dan hebben wij er meer van. J De erwtensoep wordt wel hoog gewaardeerd en de dames hebben direct opa gebeld om te vragen naar grotere porties de volgende keer.

 

 

1 opmerking:

Helena zei

Lekker. Makkelijk, gezond en lekker. Meer heb ik ook niet nodig. Staat op mijn lijst.