22 september 2019

Tom Yum Pompoensoep (supersnel, 3 ingredienten en slank)



Je kunt wel wars zijn van pakjes en zakjes (dat ben ik dus), maar met zo’n zakje Thaise curry voor Tom Yum is niets mis en je maakt er heel erg makkelijk een lekker soepje van. Niet de garnalensoep die Tom Yum eigenlijk is, maar een snelle pompoensoep. Lekker en ook nog eens superslank!

Wij aten er brood met avocado bij.

Tom Yum Pompoensoep
vegetarisch recept voor 4 personen

1 blokje kippen- of groentebouillon
1 kilo flespompoen, geschild en in blokjes
1 pakje Koh Thai pasta voor Thaise garnalensoep (70 gr) – zie foto


verder nodig:
sambal naar smaak
eventueel wat bieslook voor de garnering

Hier is niets moeilijks aan: doe alles in een kookpan, samen met een liter water, en kook de pompoen gaar. Blender dan helemaal glad. Breng op smaak met sambal als je dat nodig vindt.



3 opmerkingen:

Yvonne zei

O, dat lijkt me een fijn basisidee om uit te proberen met alle Thaise currypasta's die ik in de kast heb staan! Kokosmelk kan er dan ook nog in.

Eerst Koken zei

Dat kan! En misschien heb je hier nog wat aan:

http://eerstkoken.blogspot.com/2013/12/pittige-pompoensoep-met-wortel-en.html

of

https://eerstkoken.blogspot.com/2019/05/bloemkoolsoep-curry-pizzasneetjes.html

Yvonne zei

Owja, heerlijk!! Thanks. Pompoensoep maakt het *iets* minder erg dat morgen de herfst start. Nu gauw nog een uurtje de zon in.