9 november 2010

Franse Uiensoep

Slow food is al snel ook comfort food. Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar werk heb je er amper aan. Deze soep is simpel, maar doordat het lang op het vuur staat, is hij heerlijk vol van smaak.


Franse Uiensoep
4 personen

700 gram uien
40 gr roomboter
2 el olijfolie
1 el suiker
1 liter runderbouillon
250 ml droge, witte wijn
1 laurierblaadje
2 el cognac

Pel de uien, snijd ze doormidden en dan in dunne schijfjes. Verhit de boter en olie in een pan, roer de suiker erin en voeg dan ook de uien toe. Schep ze om in de boter. Laat ze nu op het laagste vuur 45 minuten fruiten. Op deze manier haal je de natuurlijke suikers in de ui omhoog.  Ze moeten niet bruin worden. Schep ze af en toe om.
Voeg dan de bouillon, laurier en wijn toe en laat nog eens 30 tot 45 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de cognac toe en serveer.

Om erbij te serveren zijn sneetjes stokbrood met Gruyère klassiek, maar ik maakte er meergranen stokbrood met blauwe kaas bij.
Oordeel van de kleine chef: soep is geen eten. Blauwe kaas is wel lekker.

Geen opmerkingen: