3 november 2010

Pasta met Gorgonzolasaus

Meneer Marsepein maakt dit soms als snelle hap voor doordeweeks. Het recept stamt uit lang vervlogen tijden toen hij nog aan bergbeklimmen deed. Ik zie het helemaal voor me hoe hij aan het einde van de dag in de ijle lucht op zijn gammele brandertje zo’n hap in elkaar zat te klussen. Het gesuis van dat brandertje, het overkoken van de pan met pasta, die pan valt natuurlijk ook om, want die brandertjes stellen niets voor. Dat staat op een paar hele dunne pootjes; het is de wereld van lui die hun tandenborstel halverwege afzagen om maar minder gewicht mee te nemen. Ze nemen ook inklapbare mokken mee en wijn in poedervorm. Het is een serieuze zaak, dat bergbeklimmen...
Maar deze pasta is snel en simpel, wat ook wel moet als je al die rommel helemaal naar boven moet slepen. Dan ga je niet uitgebreid koken en het moet natuurlijk nog ook in 1 pan passen. Nou, vooruit, twee in dit geval. En het smaakte vast wel na een dagje klimmen. Maar hier aan tafel smaakt het ons ook goed. Ideaal voor een snelle hap.



Pasta met Gorgonzolasaus
2 personen

200 gram pasta
1 stuk Gorgonzola Dolce, de gewone gorgonzola is te pittig en smelt niet goed
1 ui of een paar sjalotjes, gesnipperd, maar niet te fijn
1 teen knoflook, gesnipperd
200 ml crème fraiche
Olie om in te bakken
Peper en eventueel zout
Geraspte parmezaan voor het serveren

Fruit de ui en knoflook op heel laag vuur in de olie. Voeg de kaas toe en laat even meebakken zodat het smelt en ook een beetje bakt. Voeg de crème fraiche toe en laat op laag vuur warm worden. Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg nog wat peper en eventueel zout toe en voeg samen met de pasta. Strooi er aan tafel nog wat parmezaan over.

Oordeel van de kleine chef: dit is heel lekker!

Geen opmerkingen: