2 november 2010

Eton Mess

Op Engelse kostscholen houden ze wel van traditie. Eton Mess schijnt jaarlijks standaard te worden geserveerd bij de cricketwedstrijd tussen Eton College en Winchester College. Ze zouden er daar niet over peinzen om het met iets anders dan aardbeien te eten, maar het is nu herfst, we hebben even geen goede aardbeien en eigenlijk kan Eton Mess met elk soort fruit worden gegeten. Banaan is een goede vervanger, en dat schijnt ook in Engeland te mogen.De meringue kan je kant-en-klaar kopen, maar hier staat het recept om het zelf te maken.

Eton Mess
4 personen

250 ml slagroom
2 el suiker
12 kleine schuimpjes (brosse schuimpjes, niet dat taaie schuim waar figuurtjes van worden gemaakt) of een stuk meringue van het recept
2 bananen

Klop de slagroom stijf met de suiker. Halveer de bananen in de lengte en snijd ze in dunne plakjes. Breek de meringue in kleine stukjes (voor de hoeveelheid meringue; je hebt ongeveer gelijke delen schuim, room en banaan nodig.) Voeg de banaan en meringue samen met de slagroom en schep in glazen. Bereid het niet van tevoren, want het schuim zal door het vocht zacht worden. Het gaat juist om de combinatie van room met zo’n zoete hap lucht. De banaan doet het er voortreffelijk bij!

Kleine chef is nog steeds ziek. Hij slaat even over.

1 opmerking:

ZoutHout zei

ooH ik ben hier op een heerlijke blog terecht gekomen mums :)

Gewoon marsepein en amandelspijs te verkrijgen, sterker nog daar maken ze hier heel veel heerlijke baksels mee.

liefs uit Zweden&leuk dat je even langskwam