10 december 2010

Gekruide kip

Er stond al een tijdje een winterbarbecue in de planning en het was dagenlang ideaal winterweer met knisperende kou en sneeuw, maar uitgerekend vandaag werd er veel regen verwacht en de sneeuwlaag in de achtertuin ligt er als slush puppy bij. De barbecue is dus weer even uitgesteld. Ik had wel zin in de kip die erop zou komen te liggen, dus die belandde uiteindelijk gewoon in de pan. Erbij hadden we gebakken aardappelen, gekookte spruitjes en een knoflooksausje, dat in het recept hierna wordt beschreven. Kip en saus zijn samen ontzettend lekker!


Gekruide kip met spek
2 personen

2 kipfilets
150 gr ontbijtspek
1 el kerriepoeder
1 el paprikapoeder
Handje fijn gesneden platte peterselie
Zout, peper
olijfolie

Snijd de kipfilet in een paar smalle lange repen en bestrooi ze met wat kerrie- en paprikapoeder. Leg ze in een schaal met 1 of 2 el olijfolie en doe de peterselie erbij. Wentel de kip met de handen even goed door het mengsel zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met de kruiden en olie. Rol ze dan in een plakje ontbijtspek. Ze hoeven niet helemaal ingepakt te worden, gewoon 1 plakje per reep kip is voldoende. Zet ze nu tot gebruik in de koelkast.

Bak de kip in wat olie bruin, of leg ze natuurlijk op de barbecue!
Serveer het met knoflooksaus.

Oordeel van de kleine chef: helaas is hij nog steeds in zijn ontkennende fase. Dat is jammer, want dit had hij vast wel gelust.

Geen opmerkingen: