De kinderen vroegen wanneer we nou eens gingen
picknicken. Op de klassieke manier, met een kleed, een mand met servies en heel
veel hapjes. Nou vooruit, dat was te regelen. Het is even sloven, want ik moest
natuurlijk weer alles zelf maken, maar daar gingen we dan op een zonnige
zaterdagmiddag. Eén
van de gerechten was dit: zwarte olijventapenade met vijgen en een nieuwe kaas
van Old Amsterdam, namelijk een oude geit: Old White. De kaas is goed pittig, maar toch gemakkelijk snijdbaar. Een goede combi! Lekker
als hapje met een wijntje ernaast:
Zwarte olijven-vijgentapenade
met oude geitenkaas
50 a 60 gr gedroogde vijgen
1 grote teen knoflook
1 pot zwarte olijven (uitlekgewicht 130 gram) van goede kwaliteit
1 el kappertjes
1 tak basilicum (met 6-8 blaadjes, je gebruikt dus
alleen de blaadjes)
zout en peper
scheutje olijfolie
scheutje balsamico-azijn
Week de vijgen 10 minuten in warm water. Haal ze uit het
water en vermaal de vijgen met de knoflook, olijven, kappertjes en basilicum
tot een puree. Breng op smaak met zout, peper, beetje olijfolie en een klein
scheutje balsamico.
Serveer er kleine stukjes geitenkaas bij, zoals die Old Amsterdam - Old
White.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten