29 november 2016

Ubuntu’s amandelen met lavendel


Nog een recept van sterrenrestaurant Ubuntu, waarvan ik laatst al een recept voor hun paradepaardje van bloemkool met vadouvan deelde. Voor deze snack schud je amandelen om met suiker, zout en een beetje fijngewreven lavendelbloemetjes. Maar er zit slechts een klein verschil tussen de verrassende, nieuwe smaak van zoutige lavendel, en de linnenkast van je grootmoeder. Doseren is dus van groot belang.

Nu had ik zelf toevallig deze zomer lavendel geplukt en gedroogd, maar ik meen dat je de bloemtjes ook gedroogd kan kopen bij winkels als Dille&Kamille, De Tuinen, etc


Ubuntu’s amandelen met lavendel

200 gr amandelen
1 tl gedroogde lavendel, heel fijn gevijzeld
1 krappe el olijfolie
1 el suiker
zout

Verwarm de oven voor op 150 graden (130 graden hetelucht) en spreid de noten uit over een bakplaat. Rooster ze 10-15 minuten. Schep de olie, lavendel, suiker en zout om in een schaal en doe de warme amandelen hierbij. Goed omscheppen om de amandelen te bedekken met de olie.




2 opmerkingen:

stans Myers-de Lange zei

Lijkt me heerlijk bijvoorbeeld bij Couscous

Eerst Koken zei

Oh, dat vind ik een goed idee inderdaad! Ik maakte ze als snack, maar je kunt ze natuurlijk ook bij een salade of warme maaltijd serveren. Dank je!