30 juni 2017

Italiaanse sperziebonen met crème fraiche en pasta


Kijk eens aan, ik had succes. In dit recept zitten veel meer bonen dan pasta, maar de kinderen aten het braaf op en vermeldden zelfs dat ze het lekker vonden. Ik gebruik graag (gebroken) sperziebonen uit de diepvries, omdat je zo altijd perfect een voorraadje kan houden. Wie toch verse bonen wilt gebruiken, moet deze even voorkoken tot ze halfgaar zijn.

Italiaanse sperziebonen met crème fraiche en pasta
Recept van Eerst Koken voor 2 grote + 2 a 3 kleine mensen

750 gr gebroken sperziebonen uit de diepvries
scheutje olijfolie
3 tenen knoflook, gesnipperd
een likje sambal oelek
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
1 klein takje rozemarijn, alleen de naaldjes, gehakt (desnoods vervangen met een snuf gedroogde rozemarijn)
1 opgehoopte el groene pesto
150 ml witte wijn of sherry
200 gr crème fraîche
80 gr zongedroogde tomaten in olijfolie, in stukjes
25 gr Parmezaanse kaas, geraspt (och, of wat meer naar smaak…)
waar nodig zout en zwarte peper naar smaak
300 gr pasta


Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de sperziebonen enigszins bruin op middelhoog vuur (15 minuten). Voeg de knoflook, sambal en kruiden toe en bak ongeveer 1 a 2 minuten.
Roer de pesto, wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor. Laat dit op laag vuur sudderen totdat de saus dikker wordt. Dit zou met een minuut of vijf klaar moeten zijn.

Kook ondertussen de pasta gaar, giet aan het einde van de kooktijd eventueel een scheutje van het kookwater bij de bonen om het wat losser te maken, en giet de pasta daarna af. Meng de pasta door de sperziebonen. Serveren met extra kaas.
3 opmerkingen:

Marieke zei

Mijn dochter van zes wilde graag een keer pasta pesto maken; deze variant beviel me van tevoren al erg omdat er beduidend meer groente in gaat dan in het origineel. We hebben zitten smullen met z'n zessen! (Wel iets meer boontjes en pasta gedaan) En het gaf gelukkig niets dat het niet hetzelfde was als bij het vriendinnetje, mevrouwtje had zelfs als eerste haar bord leeg (en dat gebeurt zelden)! Dank.

Anoniem zei

Vandaag gemaakt, was erg lekker.

Eerst Koken zei

Mooi om te horen dat het bij jullie ook werkt! :D