23 juni 2018

Ravioli met snijbonen en zwarte olijven - voor volwassenen?


Verdorie, hoe klein moet je olijven snijden voordat de kinderen het niet meer zien? Het was weer eens de oudste dochter die de stukjes op de rand van het bord schoof. En dan zat er ook nog tomatensaus bij. Dat lust ze ook al niet. Ach, arm kind… Maar Meneer zat smakelijk te eten en vond het lekker. Dat is dus de bekende spagaat van elk huishouden met kinderen. Er wanhoopt er altijd wel eentje en je hebt zelden iedereen op hetzelfde moment blij, tenzij je pizza maakt.

Voor de doorzetter; dit recept is snel en gemakkelijk, maar toch apart kruidig, met wat pit van sambal, venkelzaad en de zwarte olijven. Doordeweeks, en net even anders.

Ravioli met snijbonen en zwarte olijven
Recept voor 2 grote en 2 a 3 kleine mensen
bron: Eerst Koken

1 a 2 el olijfolie
1 niet te grote ui, gesnipperd
1/2 tl venkelzaad, liefst iets gevijzeld
2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
500 ml passata (gezeefde tomaten)
½ glas rode wijn
zout en peper
likje sambal oelek
60 gr zwarte olijven, in plakjes of fijn gesnipperd voor ‘stukjes-gevoelige kinderen’
500 gr koelverse, grote ravioli of tortellini (bv met spinazie en ricotta)
450 gr diepvries- of verse snijbonen, gesneden
geraspte kaas voor aan tafel

Fruit de ui in wat olijfolie lichtbruin. Voeg het venkelzaad en knoflook toe en laat het nog 1 minuut zachtjes bakken. De knoflook mag niet kleuren. Giet de tomatensaus en wijn erbij. Breng op smaak met zout, peper en een likje sambal. Doe de olijven erbij en laat dit nu op laag vuur zachtjes pruttelen (eventueel met deksel erop - het spettert!) Begin dan pas aan de pasta:

De pasta en snijbonen kan je samen koken, maar let even op de kooktijden. De bonen moet waarschijnlijk het langste. Verse, gesneden boontjes kook je ruim 10 minuten en diepvriesboontjes kook je zo’n 8 minuten, nadat het water weer aan de kook is gebracht. Gebruik daarvoor een grote kookpan waar bonen en pasta samen ruim in passen. Voeg de pasta toe na enkele minuten. Kijk even op de verpakking van de ravioli, maar de meeste zullen maar enkele minuten nodig hebben.

Voeg alles tenslotte samen en serveer met geraspte kaas.


Geen opmerkingen: