17 maart 2014

Pitabroodje met paprikakip en bacon


Het is amper een recept, maar een zéér acceptabel broodje voor een snelle avond.

De ham of bacon (of vooruit, gerookt spek) beschermt niet alleen de knoflook en koriander tegen teveel directe hitte in de pan, maar zorgt natuurlijk ook voor een heerlijke dosis zout in het broodje. Doe daar wat rokerig paprikapoeder bij en een schep verkoelende yoghurt en je bent klaar. We hadden er ook nog soep bij, maar we hadden ook prima met alleen het broodje toegekund.


Pitabroodje met paprikakip en bacon

Snijd 500 gram kipfilet in plakken van een ruime centimeter. Wentel de stukjes/plakjes kip in een mengseltje van een scheut (olijf)olie, een hand gehakte verse koriander, eventueel zout, 1 grote teen knoflook uit de pers en 2 tl (gerookt) paprikapoeder. Wikkel de ingesmeerde stukken in een plakje rauwe ham, spek of bacon. Het hoeft niet veel te zijn. Met 150 gram ham/spek moet je uit kunnen komen.

Bak de plakjes daarna in een koekenpan met iets extra olie. Wanneer je dat voorzichtig doet, blijven die plakjes ham best rond de kip zitten.

Leg ondertussen pitabroodjes in de oven en vul die daarna met de kip, een beetje rucola en een simpel yoghurtsausje van een kommetje yoghurt met 1 uitgeperste teen knoflook, zout en peper.


Oordeel van het smaakpanel: de zeurpieten zeuren ten onrechte. Maar Kleine Chef eet bijna twee broodjes met smaak op.
Geen opmerkingen: