4 maart 2015

Pompoenhummus
Nu is het wel weer even gezegend met die pompoenen. We begonnen ze te eten in de herfst, maar inmiddels komen ze mijn neus uit… Helaas stond er nog een exemplaar te pronken op mijn aanrecht. Neenee, die gooien we natuurlijk niet weg. Tenslotte heb ik de kinderen net verteld over de arme kindjes in Afrika.

Maar… AH heeft een pompoenhummus in het assortiment (bij de gekoelde tapas) en die is dan wel weer erg lekker. En wat de Appie kan, dat kan ik ook. Soms zelfs beter. Ik heb hun hummus gekopieerd en kwam uit op een identieke spread. Bedankt AH, het is een goed recept.

Op de foto hierboven zie je overigens de hummus op pompoenpannenkoekjes, want ik moest ook iets doen met de andere helft van de pompoen.


Recept voor pompoenhummus

400 gr kikkererwten uit pot/blik (uitgelekt gewicht)
400 gr gekookte pompoen (gewoon schillen, in blokjes snijden en gaar koken in water)
flinke scheut olie (koolzaad deed de AH en ik ook, maar erg kritisch is het vast niet, dus gebruik gerust een milde olijfolie)
1 volle eetlepel tahin (sesampasta)
1 el geconcentreerde tomatenpuree, of 2 el gezeefde tomaten (ik had zelf nog wat Tomato Frito van Heinz staan)
kneepje citroensap
1 volle tl suiker
2 a 3 cm verse gember, gehakt
zout naar smaak (niet te zuinig)
van elk ½ tl: komijnpoeder, korianderzaadpoeder, cayenne, kurkuma
eventueel een beetje knoflook, maar ik liet het weg en miste het niet

Nou ja; simpel: alles pureren in de keukenmachine. Ik denk dat het net wat te dik is om comfortabel te blenderen met een staafmixer.

Ik heb de hummus daarna nog even door een zeef gedrukt om echt die zachte structuur te krijgen.2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een variaties zijn er van pompoenhummus. Ik heb twee versies gemaakt eb die waren weer heel anders. Die van jou met gember lijkt me ook lekker!

Anoniem zei

Goed idee, ik heb er nog twee in de kelder liggen. Hmm, en binnenkort een verjaardag, bedenk ik me ineens. Lekker om de gasten bij het brood deze hummus voor te schotelen.

Lia