27 juli 2019

Pecannoten met kerrie



We zijn net terug van vakantie, dus hierbij eerst even een klein receptje van pecannoten met kerrie die ik mee had genomen op reis. En ze waren echt fantastisch! Deze noten hebben geen toegevoegde suiker en zijn dus vooral zoutig. Erg lekker bij de borrel.

Pecannoten met kerrie

200 gr pecannoten
1 el roomboter (15 gr)
een krappe theelepel kerriepoeder
1/2 tl zout

Verwarm de oven voor op 160 graden (of 150 graden hetelucht).
Smelt de boter met de kerrie en zout in een steelpan. Laat het zout oplossen, haal dan van het vuur en schep de noten erdoor. Spreid de noten uit op een bakplaat met bakpapier en bak ze gedurende 15 minuten. Ze worden bij het afkoelen weer knapperig.


Misschien ook interessant zijn deze oude blogs:


Cashewnoten met sojasaus


Gezoete noten met specerijen (met kerrie, komijn en kruidnagel) 


Pittige noten met rozemarijn (met chili en rozemarijn)


Ubuntu’s amandelen met lavendel




Geen opmerkingen: