7 augustus 2020

Sandwich Caprese met zongedroogde tomatenmayonaise


Even over suiker in mayonaise... Je zou het niet verwachten, want het hoort er eigenlijk niet in thuis, maar ja, Hollanders zijn zoetekauwen, dus aan de populairste mayonaises (van Calve, Remia, Heinz...) wordt suiker toegevoegd. Geen enorme hoeveelheden (gemiddeld 3,5 gram per 100 gram mayo), maar je proeft onmiddellijk het verschil als je een keer een suikerloze mayo proeft. Dat is opeens een serieuze saus! Zuurder vooral natuurlijk. Ik gebruikte voor het broodje hieronder een mayonaise zonder suiker, namelijk de Belze Majoneis van Van Ton, waarmee ik een mayonaise met zongedroogde tomaat en knoflook maakte. En dat was erg lekker op een broodje Caprese: 


Sandwich Caprese met zongedroogde tomatenmayonaise

Voor de mayonaise pureer je het volgende met de staafmixer in een hoge beker:

150 gr mayonaise
4 el gehakte zongedroogde tomaten (ongeveer 6 helften - uit een pot met olie)
6 blaadjes verse basilicum
1/2 tl Italiaanse kruiden (of iets van oregano, tijm en eventueel een snuf chilivlokjes)
1 teen knoflook, gehakt
zout naar smaak

Dan heb je daarna per persoon het volgende nodig:

2 sneetjes brood
1 goede el van de tomatenmayonaise
2 a 3 plakjes mozzarella
2 a 3 plakjes tomaat
beetje dun gesneden rode ui
2 a 3 blaadjes basilicum
eventueel zout naar smaak



2 opmerkingen:

Anoniem zei

In de belgische mayonaise (oranje deksel)van meneer H. zit ook geen suiker. Veel lekkerder dan de gewone met de blauwe deksel die bij elk filiaal te koop is.

Eerst Koken zei

In België zit er sowieso minder (of geen!) suiker in de mayonaise, heb ik begrepen. Het zijn de Hollanders die van zoet houden. :)