16 maart 2017

Mosterdsoep met prei (volwassene-vriendelijk)


Oh ja, er zaten mosterdzaadjes in de soep. De kinderen schrokken zich rot. Dit ging dus niet gebeuren, he? Wist ik dan niet dat ze niet van pitjes hielden? Sterker nog, dat ze beslist ernstig allergisch waren voor pitjes, van welke soort dan ook? Kijk, begon haar keel al niet wat op te zwellen? Vandaar dat ik u kan melden dat de soep de volgende dag als lunch ook nog erg lekker is. Ik heb vrij snel toegegeven. Sommige nederlagen moet je erkennen. Pitjes… Daar kan je als moeder niet tegenop...

Kijk! Daar zitten ze!

Mosterdsoep met prei
recept voor 4 personen

scheutje olie om te bakken
1 ui, gesnipperd
500 gr prei, schoongemaakt ongeveer 350 gram, in halve ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
400 gr geschilde, kruimige aardappels, in stukken
1 liter kippen- of groentebouillon (hoeft niet vegetarisch? Kippenbouillon heeft hier de voorkeur)
3 a 4 eetlepels grove mosterd
250 ml (light) kookroom
peper

Verhit de olie in een grote kookpan. Fruit de ui 5 minuten en voeg daarna de prei toe. Bak deze ook nog 5 minuten. In de laatste minuut doe je de knoflook erbij.
Voeg dan ook de aardappels en bouillon toe en breng het aan de kook. Laat het op laag vuur koken tot de aardappel gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer of blender helemaal glad. Voeg de grove mosterd (eerst 3 lepels in geval van erg scherpe mosterd!), kookroom en een beetje peper toe. Verhit de soep weer en serveer.




Geen opmerkingen: