Het was wel aardig van de baas om mij een presentje te
geven, zomaar, omdat ze zo blij met me waren, maar vervolgens moet je online
iets uitzoeken, bij een Amerikaanse bedrijf dat zijn brood verdient met het
versturen van ‘bedankjes’. En dat bedankje moet dan he-le-maal naar Europa
worden verscheept. Per roeiboot. Denk ik. Want ik mocht na drie maanden dan
eindelijk de nieuwe Creuset muffinvorm (onder andere) in ontvangst nemen.
Vandaag heb ik hem ingewijd met de appel-yoghurt-cakejes van Janneke Philippi uit
haar boek “Appeltaart”. Ze zijn erg lekker: niet zo heel zoet, maar wel fris en
luchtig, met kleine stukjes appel.
Appel-yoghurtmuffins
met havermout
12 stuks, als je een muffinvorm gebruikt
Bron: Het boek Appeltaart van Janneke Philippi
2 eieren (M)
150 gram gewone suiker of witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 ml yoghurt
100 ml zonnebloemolie
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 handappels
50 gram havermout
snuf zout
Ook nodig: een muffinvorm en/of papieren cakevormpjes
Verwarm de oven voor op 200 graden (of 180 graden
hetelucht). Vet de muffinvorm in met wat zonnebloemolie, of doe er papieren cakevormpjes
in. Je kunt natuurlijk ook gewoon alleen de vormpjes gebruiken, maar zet dan
twee vormpjes in elkaar voor stevigheid, want anders valt het om en loopt je
cakebeslag eruit.
Klop de eieren met een garde los met de suiker,
vanillesuiker en een snuf zout. Roer de yoghurt en de olie erdoor. Spatel het
bakmeel erdoor. Snijd de appels in hele kleine blokjes (niet te lomp a.u.b.).
Ik schil de appels niet, maar ga je gang als je dat belangrijk vindt. Schep ze samen
met de havermout door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. Je kunt er nog een beetje havermout overheen strooien; dat oogt enorm rustiek en gezond! :)
Bak ze in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 tot 30
minuten goudbruin en gaar. Ik test ze nog even door een sateprikker in het
midden te steken; deze moet er weer schoon uitkomen.
Laat ze even afkoelen en haal ze dan uit de muffinvorm.
2 opmerkingen:
Gisteravond gemaakt en o, wat zijn ze lekker. Dankjewel weer, Antoinette!
Lia
Mooi zo! Dank je
Een reactie posten